Zoeken
  • Fred Beljaars

Spirit van leiderschap.

Bijgewerkt: 19 okt 2019De houding voor leiderschapsontwikkeling


Leiders zijn unieke mensen, ze hebben een eenvoudig onderscheid en dat is hun manier van denken. Leiders denken niet als volgers. Leiders waren vroeger volgers, allemaal, maar hebben anders leren denken. Als je een invloedrijke persoonlijkheid wilt zijn, moet je bepaalde manieren van denken en percepties ontwikkelen die de manier waarop je jezelf en de wereld ziet, veranderen. Ik noem deze Spirit van leiderschap.


Nu zijn er slechts twee dieren op de planeet waarmee de maker zich identificeerde. Ik heb honderden boeken gelezen en dat is mijn inzet van de afgelopen twintig jaar. Ik heb vier boeken per maand gelezen, om je een idee te geven van hoeveel ik lees, want als je een beïnvloeder op de wereld wilt worden, moet je een lezer zijn. Toen ik een leiderschap boek las uit de Afrikaanse cultuur, was ik geschokt toen ik ontdekte dat er, maar twee dieren zijn waarmee de schepper zichzelf identificeerde, de eerste is de adelaar en het tweede dier is de leeuw. Toen ik die twee dieren identificeerde als zijn favoriet om zich mee te identificeren, herkende ik deze twee dieren. Want als hij de leider van het universum is en ik wil een leider op aarde zijn, kan ik beter de aard van deze dieren ontdekken en ook de houding van deze dieren. Ik ontdekte dat beiden de koningen van hun domein zijn. De adelaar is de koning van het vogelrijk en de leeuw is de koning van het dierenrijk. Nou wil ik vandaag over de leeuw praten, hoewel ik een Blog over de adelaar zou kunnen schrijven, wat belangrijk is, maar ik zal nu over de leeuw praten.


De leeuw heeft wat ik de Spirit van leiderschap noem en deze Spirit verwijst hier naar houding. Een leider heeft een houding die hem of haar anders maakt dan volgers en de Leeuw vertoont die houding. We moeten dezelfde houdingen cultiveren die de leeuw heeft, omdat de leeuw blijkbaar dezelfde houdingen heeft gekregen waarmee de maker zichzelf identificeert. Hij plaatste het in deze wezens en blijkbaar worden jij en ik verondersteld de koning van het dierenrijk te zijn de heersers van alle dieren, dus het is duidelijk dat we ergens aan binnenkant gezegend zijn met dezelfde potentiële houdingen.

Nu is de leeuw de koning van de jungle, maar de leeuw is voor mij een grote bron van inspiratie voor ons allemaal.


Toch heb ik vier dingen ontdekt als het gaat over de leeuw namelijk:


nummer 1: De leeuw is niet het langste dier in de jungle

nummer 2: de leeuw is niet het grootste dier in de jungle

nummer 3: de leeuw is niet het zwaarste dier in de jungle

nummer 4: de leeuw is niet het slimste dier in de jungle


En toch is de leeuw de koning.


Hieruit leer je: je hoeft niet intelligent of slim te zijn. Je hoeft geen bepaalde lengte te hebben, je hoeft geen bepaald gewicht te hebben, je hoeft geen enkel voordeel te hebben en toch kun je de leider zijn. Wat nu het belangrijkste en meest schokkende is aan de leeuw, is dat de leeuw niet groter is dan de giraf, niet groter is dan de olifant of zwaarder dan het nijlpaard. Hij is niet zo slim als de hyena of de slang en toch, als hij opduikt, rennen de andere dieren allemaal weg en wist hij daarmee al je excuses weg om geen leider te kunnen worden.


Wat maakt de leeuw zo uniek? Een leger schapen geleid door een leeuw zal altijd een leger leeuwen verslaan, geleid door een schaap. Omdat leiderschap lafaards kan veranderen in gewelddadige krijgers.

Waarom zou een leeuw de koning van de jungle worden als hij al die beperkingen heeft?

Hij is niet de langste, niet de sterkste, niet de slimste, niet de zwaarste, niet de meest intelligente, maar toch runt hij dingen. De leeuw is de koning van de jungle vanwege één woord: houding (beter gezegd: mentale houding). De leeuw heeft een andere houding dat elk dier bang voor hem maakt. Nu willen we niet leiden door angst, maar het vereist wel respect naar jou toe om als ​​leider gezien te worden. Als ik het woord angst in de jungle gebruik, hebben we het over respect. De olifant respecteert de leeuw, de hyena's respecteren de leeuw, de giraffen respecteren de leeuw. Wat deze massieve dieren zo'n kleine kat laat respecteren, is de houding van de Leeuw.


Een leeuw ziet bijvoorbeeld een olifant en het eerste ding dat hem te binnen schiet is ... lunch. Nu is de olifant 10 keer zo groot als de leeuw, waarschijnlijk 50 keer zwaarder en heeft hij meer kracht. Eén poot kon de leeuw vernietigen. Maar wanneer de leeuw de olifant ziet, kijkt hij niet naar grootte en gewicht en kracht, hij kijkt naar ... lunch. Ik zou dit ding kunnen eten en hij handelt zoals hij denkt. Zie je, de grootte is niet het probleem, het gewicht van de olifant is niet zijn zorg. Waardoor hij handelt, is de manier waarop hij denkt. Omdat hij denkt dat hij de olifant kan eten, valt hij hem aan. Typische houding van een leider. Nu is hier nog een ander verbazingwekkend mysterie, de olifant is groter sterker krachtiger zwaarder en intelligenter en toch komt er bij de olifant wanneer hij de leeuw ziet, maar één zin binnen .. Hij gaat me opeten. De olifant wordt bestuurd door de manier waarop hij denkt. Hij denkt dat hij lunch is, daarom is grootte, zijn gewicht, zijn macht, zijn autoriteit een slachtoffer van de manier waarop hij denkt.


Het maakt niet uit hoe groot je bent, hoe intelligent je bent, hoeveel diploma's je hebt, het is je geest die je klein houdt. Het maakt niet uit hoe klein je bent of hoe onintelligent je misschien lijkt te zijn of hoeveel je niet hebt.

Het is je geest die je de leider maakt. Door Houding, beter gezegd "mentale Houding". Het verschil tussen een leider en een volger is houding. Waarom? Omdat het unieke houdingen zijn die leiders van volgers onderscheiden. Ze denken anders en dat komt, omdat de mentale houding een bepaald gedrag produceert en dat gedrag strekt de leider voorbij zijn beperkingen, met andere woorden, het is de gedachte van de persoon die hen omstandigheden anders laat zien. Hoe denk jij? ... schrijf dit op:

Mentale Houding is een product van geloof dat belangrijk is om de leider in jou te ontwikkelen. Houding is een product van overtuiging, je kunt geen houding hebben die verder gaat dan je overtuiging. Dus je houding komt van je geloofssysteem. De leeuw is de koning vanwege wat hij gelooft over zichzelf en wat hij gelooft over de olifant en de giraf. Hij gelooft dat ze lunch zijn en hij gelooft dat hij ze kan eten. Zijn geloofssysteem controleert de hele situatie wanneer ze elkaar ontmoeten. Hoe zit het met jouw geloofsysteem? werkt het in je voordeel?


Fred Beljaars
29 keer bekeken1 reactie
Contact
Als je geïnteresseerd bent om samen te werken, vul dan het formulier in en ik contacteer je zo snel mogelijk.
Alleen serieuze en toepasselijke vragen.
  • Black Instagram Icon
  • Black LinkedIn Icon

© 2019 by Fred Beljaars | Creator